تدارک ویژه برنامه های رواق کودک برای کودکان زائر و مجاور
هفته کتاب و کتابخوانی فرصتی است برای انس و آشنایی بیشتر با این گنج دیرینه و آنها که ارزشش را میدانند و سعی میکنند قدرش را بدانند.
در بازههای سنی مختلف، کودکان بیش از همه مقدم هستند تا کودکی خود را با دنیای بی انتهای کتاب همراه شوند.
رواق کودک نیز که سالهاست ماموریتش را آشنایی کودکان با سبک و سیره رضوی میداند در مناسبتهای مختلف فرهنگی نقش آفرینی میکند که هفته کتاب و کتابخوانی نیز از این دست است.
رواق کودک با طراحی بازیهای گروهی و نمایشی ویژه کودکان، فرایندی را برای آشنایی و انس کودکان با کتاب و فرهنگ کتابخوانی فراهم آورده است. مسیری که کودکان از ابتدا تا انتها طی میکنند که این راه «مسیر دانایی» نام دارد که هدف از اجرای آن، علاقهمند کردن آنها با کتاب است.
مراحل بازی در چهار غرفه طراحی شده که هر کدام از آنها حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشد و در مجموع کودکان نزدیک به یک ساعت با مفهوم مطالعه، انتخاب و اهمیت کتاب و نقش آن در زندگی، آشنا میشوند. کودکان، ابتدا به گروههای ۲۰ نفره تقسیم میشوند، سپس به همراه مربی به ترتیب وارد غرفه «قصههای اهلبیت(ع)»، «هزار تو»، «نمایش کتاب»، «انتقال دانایی» میشوند و در نهایت بسته هدایا تقدیم شان میشود و با دعا و ثنا، این گردش یکساعته، به پایان میرسد. تماشای کودکانی که در حریم بهشت هشتم پا گذاشتهاند تا از رواق کودک بهره ببرند دیدنی است.
خردسالان خندان و شادی که همهمهشان تمام فضای رواق را دربرگرفته و ایستادن کنار این معجزههای زندگی بهتنهایی کافی است تا وجودت سرشار از امید شود. بعضیشان اهل بهتر گوشدادناند و برخیها دلشان میخواهد زمان طولانیتری در غرفهها بمانند، تا بیشتر بازی کنند. انگار از چرخه بازی سیر نمیشوند و آن را مانند زندگی بزرگترهایشان جدی گرفتهاند.
این میان، وسیله بازیشان اگر کتاب و قصه باشد و در کنارش کار تیمی و بازی گروهی را هم بیاموزند، بی شک لحظههای خوبی برایشان رقم خواهد خورد.
لحظههایی که مربیان دلسوز مدارس و مهد و رواق کودک برای آنها در نظر گرفتهاند تا از پس این بازیهای کودکانه، با دنیای کتاب بزرگ شوند و قد بکشند.
امید که آیندهسازان این مرزوبوم، در هوای حریم بهشتی و ملکوتی علی بن موسیالرضا(ع) و با گنجینه علم و دانش، پرچم ایران را به دست صاحب اصلیاش، امامزمان(عج) برسانند.
Source: https://www.tgju.org/