بازار طلا از سکه افتاد؛‌ عصر بیت کوین فرا رسید/ حباب سکه کوچک شد؛ کاهش تقاضا ادامه دارد؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز 28 آبان 1403

0

آخرین اخبار نفت، طلا و نقره:

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه استارت معاملات امروز را با نیم نگاهی به قیمت طلای جهانی خواهد زد که پس از تعطیلات پایان هفته، نوسان مثبت به ثبت رسانده و در لحظه تدوین این گزارش با رشد حدود 30 دلاری، 2590 دلار قیمت خورده است. در پی تعطیلی بازار جهانی در دو روز گذشته، نوسانات بازار طلا و سکه ایران به تغییرات قیمت دلار وابسته بود.

با این حال، طلای آبشده معاملات روز یکشنبه را با گپ مثبت در سطح 18 میلیون و 700 هزار تومان آغاز کرد و با عقب نشینی در ادامه معاملات، 18 میلیون و 585 هزار تومان قیمت خورد. هر گرم طلای 18 عیار نیز با قیمت 4 میلیون و 290 هزار تومان معامله شد که نشان‌ دهنده تأثیر مستقیم قیمت دلار بر این بخش بازار بود.

سکه امامی نیز روز یکشنبه را با قیمت 50 میلیون تومان و گپ مثبت 100 هزار تومانی بازگشایی کرد. در ادامه تا مرز 50 میلیون و 300 هزار تومان پیش رفت، اما این روند پایدار نماند و سکه به کانال 49 میلیون تومان عقب‌نشینی کرد و در سطح 49 میلیون و 950 هزار تومان معامله شد. این پایان کار نبود و قیمت سکه در نهایت به مرز 50 میلیون تومان بازگشت. 

همچنین نیم‌سکه و ربع سکه نیز روز گذشته به ترتیب 25 میلیون و 600 هزار تومان و 15 میلیون و 950 هزار تومان معامله شد و سکه گرمی نیز با قیمت هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بسته شد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب سکه با وجود کاهش نسبی در روزهای اخیر، همچنان در محدوده 20 درصد قرار دارد که نشان‌دهنده حساسیت بالای بازار و تأثیرپذیری آن از نرخ دلار است.

تحلیلگران بر این باورند که بازارهای طلا و ارز در وضعیت سکون و کاهش چشمگیر نوسانات قیمتی قرار گرفته‌اند و این روند در شرایطی شکل گرفته که هیچ عامل تازه‌ای در حوزه سیاسی یا اقتصادی موثر بر تغییر مسیر قیمت‌ها در بازار مشاهده نمی‌شود. در غیاب محرک‌های مؤثر، شاخص‌های قیمتی این دو بازار به ثبات رسیده و تغییرات قابل توجهی ثبت نشده است.

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، فعالان بازار نیز معتقدند، افت ریسک‌های ژئوپلیتیک و نبود اخبار تأثیرگذار اقتصادی، نقش اساسی در کاهش هیجانات بازار داشته است. کاهش تنش‌های منطقه‌ای و همچنین عدم انتشار اخبار مهم داخلی و بین‌المللی، از عوامل کلیدی در ایجاد این آرامش نسبی محسوب می‌شود. علاوه بر این، عرضه گسترده سکه‌های جدید نیز به کاهش تقاضای هیجانی کمک کرده و موجب کوچک شدن حباب قیمتی در بازار سکه شده است.

به عقیده این گروه، آرامش فعلی ممکن است کوتاه‌مدت باشد و تغییرات ناگهانی در عرصه‌های سیاسی یا اقتصادی می‌تواند موج جدیدی از نوسانات را در بازارها ایجاد کند. نوسانات بازار طلا و سکه به‌ویژه در کوتاه‌مدت، به شدت تحت تأثیر تغییرات نرخ دلار و شاخص‌های جهانی قرار دارد و در صورتی که تقاضا در بازارهای بین‌المللی افزایش یابد، احتمال تثبیت یا حتی رشد قیمت‌ها وجود دارد.

آخرین نظرسنجی کیتکو نیز نشان می‌دهد احساسات نسبت به آینده بازار طلا دستخوش تغییرات جدی شده است و هر دو گروه تحلیلگران و سرمایه‌گذاران خرد، نسبت به پیش‌بینی‌های پیشین دیدگاه بدبینانه‌تری نسبت به فلز زرد اتخاذ کرده‌اند. این روند، به‌ویژه پس از انتخابات آمریکا و افت شدید قیمت طلا، به عنوان یک محور اساسی در بازار مطرح شده است.

«تقویت شاخص دلار آمریکا»، «افت قیمت حامل‌های انرژی» و «کاهش نرخ تورم» سه عامل مهمی هستند که بر عقبگرد قیمت طلا در بازار جهانی طی روزهای اخیر اثرگذار بوده‌اند. علاوه بر این، بخشی از سرمایه‌گذاران که پیش‌تر به دلیل انتخابات آمریکا به طلا امید داشتند، اکنون سرمایه خود را به سمت گزینه‌های جایگزین مانند بیت‌کوین هدایت کرده‌اند که به‌عنوان یک دارایی نوظهور، جایگاه ویژه‌ای در سبد سرمایه‌گذاری‌ها پیدا کرده است.

با این همه، پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از تحلیلگران نشان می‌دهد، محدوده حمایتی طلای آبشده در سطح 18 میلیون و 500 هزار تومان قرار دارد و در صورت از دست رفتن این حمایت، قیمت می‌تواند به مرز 18 میلیون و 300 هزار تومان کاهش یابد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی طلای آبشده در محدوده 18 میلیون و 800 هزار تومان پیش‌بینی می‌شود که در صورت شکستن این سطح، قیمت ممکن است به مرز 19 میلیون تومان برسد.

از سوی دیگر،‌ محدوده حمایتی کلیدی سکه امامی در سطح 49 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد و شکستن این سطح در جریان معاملات امروز می‌تواند قیمت را به محدوده 49 میلیون و 500 هزار تومان کاهش دهد. در مقابل، محدوده 50 میلیون و 600 هزار تومان به عنوان مقاومت اصلی شناخته می‌شود و عبور از آن می‌تواند به افزایش قیمت تا 50 میلیون و 800 هزار تومان منجر شود.

Source: https://www.tgju.org/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *