طلا، دلار و فلزات پایه در اوج نوسانات!
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از سایت «سیکینگآلفا» طلا روز سهشنبه به بالای ۲,۶۰۰ دلار رسید که این افزایش را میتوان به بازگشت به خریدهای امن در بحبوحهی تشدید تنشها در درگیری روسیه و اوکراین و تحت تأثیر ضعف دلار آمریکا (DXY) نسبت داد.
در این بین، قیمتهای نفت پس از افزایش در جلسه قبلی، با کاهش مواجه شد و علت آن بود که توجهها به سیاست کاهش نرخها معطوف شده است.
قیمت طلا در بازار نقدی (XAUUSD:CUR) تا ساعت ۶ صبح به وقت شرقی با افزایش ۰.۸۷ درصدی به ۲,۶۳۵.۱۵ دلار در هر اونس رسید.
سخنگویان بانکهای مرکزی همچنین از میزان نگرانیها دربارهی توقف تسهیل پولی کاستند. در این راستا، آستین گولسبی، رئیس بانک فدرال رزرو شیکاگو، اعلام کرد که تا زمانی که کاهش تورم ادامه داشته باشد، نرخها در ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده به طور قابل توجهی پایینتر خواهند بود.
آنچه مسلم است کاهش نرخها موجب تضعیف دلار و اُفت بازدهی اوراق قرضه میشود و بدیهی است که این دو، طلا را جذابتر میکنند.
در حال حاضر، معاملهگران با احتمال ۵۸.۹ درصدی، کاهش ۲۵ واحد پایه در دسامبر و با احتمال ۴۱.۱ درصدی، حفظ نرخها را قیمتگذاری میکنند.
در میان فلزات پایه، قیمت مس به دلیل عدم قطعیت مستمر در چشمانداز اقتصاد جهانی کاهش یافت. ANZ Research در بیانیهای اعلام کرد که آنچه احساسات صعودی را محدود نگه داشته است، تهدید جنگ تجاری جهانی دیگر است.
اثرگذاریهای چین بر بازار فلزات
تحول چین در سیستم بازپرداخت صادرات، بازار فلزات پایه را تحت تأثیر قرار داده است. در بین این فلزات، از آنجا که معاملهگران به اقدام پکن در لغو بازپرداخت مالیات بر محصولات آلومینیومی واکنش نشان میدهند، آلومینیوم بخشی از افزایش هفتهی گذشته را از دست داد. ناگفته نماند که صادرات چین ۷ درصد از تجارت جهانی آلومینیوم را تشکیل میدهد.
چشمانداز بازار انرژی
و اما بررسیها در بازار انرژی حاکی از آن است، قیمتهای نفت کاهش یافت، و یکی از دلایل این بود که شرکت Equinor (EQNR) پس از یک قطعی برق، تولید جزئی را از بزرگترین میدان نفتی غرب اروپا از سر گرفت.
این قطعی در میدان دریای شمال باعث افزایش بیش از ۳ درصدی قیمتها در روز دوشنبه شد.
افزون بر آن، در پی اعلام ایالات متحده مبنی بر آنکه اجازه میدهد اوکراین حملات موشکی دوربردی به روسیه به انجام رساند، خطرات ژئوپولیتیکی بین روسیه و اوکراین تشدید شد.
وارن پترسون، رئیس استراتژی کالاهای ING Think و اوا مانته، استراتژیست کالاها تصریح کردند:
«با وجود قدرت قیمتهای ثابت دیروز، اسپرد زمانی WTI به حالت کانتانگو (contango) تغییر کرد که نشاندهندهی بازار بهتری از نظر عرضه است. در مقیاس جهانی، تعادل موجود نشان میدهد که بازار تا سال ۲۰۲۵ در مازاد خواهد بود.»
Source: https://www.tgju.org/