چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد

0

آخرین اخبار نفت، طلا و نقره:

۵ آذر ۱۴۰۳، ۱۴:۰۵

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی با حضور مدیران عامل ادوار شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشریح و بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی یکشنبه (چهارم آذر) با هدف هم‌اندیشی و بررسی دیدگاه‌های پیشکسوتان صنعت پتروشیمی با حضور مدیران عامل ادوار شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

عباس شعری‌مقدم، محمدرضا نعمت‌زاده، سید مهدی حسینی، مرضیه شاهدایی، بهزاد محمدی، غلامحسین نجابت، عبدالحسین بیات و مرتضی شاهمیرزایی، مدیران عامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این نشست صمیمی دیدگاه‌ها و نظرهای خود را درباره روند فعالیت‌های کنونی و راه‌های توسعه صنعت پتروشیمی ایران بیان کردند.

رفع چالش‌های صنعت پتروشیمی با همکاری و همگرایی

حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این دیدار روند فعالیت‌های صنعت، آخرین وضع تولید مجتمع‌ها و پیشرفت طرح‌ها، صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، چشم‌انداز، فرصت‌ها و چالش‌های موجود در صنعت پتروشیمی را تشریح کرد.

وی با تأکید بر لزوم همگرایی میان شرکت‌های تابع وزارت نفت در مسیر رشد و توسعه صنعت پتروشیمی گفت: خوشبختانه با حمایت وزیر نفت، همکاری‌های بسیار مطلوبی در چهار شرکت زیرمجموعه وزارت نفت نهادینه شده است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی همکاری بسیار مناسبی با شرکت‌های ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران دارد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: تعامل مثبتی نیز با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی شکل گرفته است و همکاری‌های مستمری را در ابعاد مختلف در مسیر تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی انجام می‌دهیم.

عباس‌زاده با اشاره به لزوم استفاده از تجربه‌ها و دیدگاه‌های پیشکسوتان برای توسعه صنعت، از مدیران عامل ادوار شرکت ملی صنایع پتروشیمی درخواست کرد نظرهای خود را درباره مسائل مختلف صنعت ارزش‌آفرین پتروشیمی با مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی در میان بگذارند.

وی تشکیل کارگروه‌ها و شوراهای مشورتی ازجمله ایجاد شورای مشورتی حکمرانی صنعت پتروشیمی برای یکپارچگی بیشتر فعالان صنعت پتروشیمی را یکی از اقدام‌های اثربخش در صنعت برشمرد و گفت: با همکاری و همگرایی می‌توان بسیاری از مشکلات و چالش‌های صنعت پتروشیمی را با اتخاذ راهکارهای مختلف پایان داد.

تسهیل سرمایه‌گذاری با مشوق‌های قانونی

محمدرضا نعمت‌زاده با تأکید بر ضرورت توسعه متوازن صنعت پتروشیمی اظهار کرد: باید بخش‌های میانی صنعت را همسو با بالادست توسعه داد تا زنجیره‌ای متنوع از خوراک برای صنایع تکمیلی تأمین شود تا هم رشد تولید در تمام زنجیره و هم رشد صادرات محقق شود.

وی به نقش مهم شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی در نقاط مختلف کشور برای توسعه صنایع پایین‌دستی می‌توان استفاده و با در نظر گرفتن مشوق‌های قانونی حضور سرمایه‌گذاران را تسهیل کرد.

تلاش برای استفاده از ظرفیت‌های خالی تولید

عباس شعری‌مقدم با تأکید بر لزوم تقویت نقش رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: باید با برنامه‌ریزی منسجم به سوی تولید حداکثری گام برداشت و ظرفیت‌های خالی موجود در صنعت را احیا کرد تا افزون بر تأمین نیازهای داخلیT شاهد رشد صادرات نیز باشیم.

وی افزود: باید صنعت پتروشیمی و اهمیت آن را بیش‌ازپیش تبیین کرد تا مدیران در دیگر بخش‌های دولت نیز با رفع موانع مختلف موجود، فضا را برای رشد و توسعه این صنعت تسهیل و برخی مصوبه‌های مختلف را که مانع تولید می‌شود بازنگری کنند.

دیپلماسی انرژی راهبردی برای توسعه صنعت پتروشیمی

سیدمهدی حسینی نیز بر ضرورت تقویت دیپلماسی انرژی تأکید کرد و گفت: با وجود شرایط تحریم بسیاری از شرکای قدیمی صنعت پتروشیمی و کشورهای همسو علاقه‌مند به حضور در صنعت پتروشیمی ایران هستند و در صورت مذاکره‌های مستمر می‌توان برای انتقال دانش و فناوری‌های روز جهان از ظرفیت این شرکت‌های معتبر بین‌المللی استفاده کرد.

وی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری‌های جدید می‌تواند به تحول در صنعت پتروشیمی منجر شود و باید بیش‌ازپیش از بخش خصوصی توانمند ایرانی برای حضور در این صنعت حمایت شود. به این منظور شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید تسهیل‌گری برای حضور سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی را مورد توجه قرار دهد.

رفع چالش‌های صنعت با نقش حاکمیتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی

مرضیه شاهدایی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به‌عنوان نهادی حاکمیتی باید از ظرفیت‌های خود برای محقق ساختن برنامه‌های راهبردی صنعت استفاده کند، گفت: ساختار موجود در هلدینگ‌ها می‌تواند برنامه‌ریزی‌های کلان صنعت در مسیر توسعه را تسهیل کند، بنابراین باید از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور به شکل بهینه استفاده کرد.

وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی پشتیبان صنعت است و بر همین اساس پلی میان دولت و بخش خصوصی برای رفع مشکلات و چالش‌ها به‌شمار می‌رود و می‌توان بسیاری از مسائل را با توجه به نقش حاکمیتی این شرکت برطرف کرد.

لزوم توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی

بهزاد محمدی نیز با اشاره به نقش مهم شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سیاست‌گذاری و راهبری صنعت اظهار کرد: توسعه صنعت باید با در نظر گرفتن تمام جوانب انجام شود و به صورت هوشمندانه به سوی تولید متنوع و پایدار در صنعت حرکت کرد.

وی با تأکید بر توجه به استفاده نیروهای انسانی کارآمد و متخصص افزود: بدنه تخصصی و کارشناسی شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید با توجه به وجود برنامه‌های کلان توسعه‌ای در صنعت تقویت شود و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به‌عنوان راهبر و معمار صنعت به بهترین شکل ممکن نقش‌آفرینی کند.

محمدی بر اهمیت بررسی چالش‌های صنعت تأکید کرد و گفت: نقشه چالش‌ها را باید ترسیم کنید و برای حل چالش‌ها و مشکلات از تمام ظرفیت‌های قانونی موجود بهره گرفت.

ضرورت تسریع ساخت طرح‌های توسعه‌ای

غلامحسین نجابت نیز در این نشست از وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی درخواست کرد با اتخاذ تدابیر لازم و مذاکره با ارکان مختلف در دولت زمینه را برای شتاب‌بخشی در ساخت طرح‌های توسعه‌ای فراهم کنند.

وی ادامه داد: رکود در ساخت طرح‌ها به‌هیچ‌عنوان مطلوب نیست و باید با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود، برنامه‌های توسعه را محقق کرد.

تکمیل زنجیره ارزش راهبردی برای کاهش خام‌فروشی

عبدالحسین بیات نیز در این نشست با اشاره به وجود ناترازی انرژی در کشور خواستار حمایت وزارت نفت از توسعه متوازن صنعت پتروشیمی شد و بیان کرد: تأمین خوراک مورد نیاز صنعت با اتخاذ تصمیم‌گیری راهبردی و اجرایی می‌تواند به رشد تولید صنعت پتروشیمی منجر شود.

وی تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید به رفع موانع کمک کند و با همکاری دیگر متولیان امر، روند تکمیل زنجیره ارزش را به‌عنوان اولویت مورد توجه قرار دهد تا به سوی کاهش خام‌فروشی گام برداریم.

رفع مشکل نقدینگی صنایع پایین‌دستی با راهبرد عرضه اعتباری

مرتضی شاهمیرزایی نیز به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش در مناطق مکران، لامرد، انرژی‌بر پارسیان، دیر و طرح توسعه ماهشهر اشاره کرد و با تأکید بر ضرورت حمایت از شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی در مسیر رشد و توسعه متوازن قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی متولی صنعت است، بیان کرد: شاهد بودیم که افزون بر تلاش برای توسعه، راهبرد عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی نیز به‌عنوان یک اقدام مهم همسو با توسعه صنایع تکمیلی، مشکل نقدینگی صنایع پایین‌دستی را رفع کرد و سبب افزایش تولید و توسعه در صنایع تکمیلی پتروشیمی شد.

در پایان به پیشنهاد عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مقرر شد این نشست با دستور جلسات مشخص، هر ۶ ماه یک‌بار برگزار شود تا بتوان از تجارب و توان همه مدیران عامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای رفع موانع و هم‌افزایی بهره برد.

کد خبر 6298393
فاطمه صفری دهکردی

برچسب‌ها

  • نفت
  • شرکت ملی صنایع پتروشیمی
  • برنامه هفتم توسعه
  • پتروشیمی

Source: https://www.mehrnews.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *